Een zelfgemaakte macramé dromenvanger

#v15878

Maak je eigen dromenvangers door verschillende dessins in verschillende maten te knopen met behulp van de macramé-techniek. Hier laten we twee varianten zien die zijn gemaakt met behulp van eenvoudige technieken.

#v15878
Selecteer producten bij dit idee

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totale prijs
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Maak een dromenvanger met een strak ontwerp door 13 x 3 m katoentouw af te knippen voor een ring met een diameter van 25 cm of knip 13 x 2 m stukken katoenen touw voor een ring met een diameter van 20 cm. Bind een dubbelgevouwen stuk katoenen touw aan de ring en zet het aan de andere kant vast door elk koord rond de ring te draaien en vervolgens een knoop te maken zoals op de foto. Je gaat om dit dubbelgevouwen koord heen vlechten.
Guide step %d
2   Bind de dubbele koorden aan de bovenkant van de ring en voer de uiteinden achter de vorige koorden door. Bind een dubbele knoop met een koord aan elke kant. Trek de koorden schuin naar beneden en knoop ze aan de zijkanten van de ring vast zoals op de foto.
Guide step %d
3   Ga verder met alle 12 stukken katoenen koord zodat er 6 koorden aan elke kant van het dubbelgevouwen koord in het midden zijn. Bind een dubbele knoop met de koorden die achter de vorige koorden kruisen en knoop vervolgens de uiteinden aan de zijkant van de ring recht onder elkaar zoals op de foto.
Guide step %d
4   Zet de laatste koorden recht naar beneden vast door eenmaal rond de ring te draaien en een knoop te maken. Pas de knopen aan zodat de koorden gelijkmatig verdeeld zijn.
Guide step %d
5   Voor het grote blad: Knip 20 x 14 cm katoenen koordjes af. Verdubbel ze en bind ze in paren aan een van de middelste koorden, zoals op de foto. Knip voor elk van de twee kleine blaadjes 14 x 10 cm katoenen koordjes af en maak blaadjes rond de twee buitenste koorden volgens dezelfde procedure.
Guide step %d
6   Ontrafel het katoenen touw met een kam. Met een schaar in bladvorm knippen. Een tip: maak de bladeren van het katoenen touw nat en zet ze onder druk om een mooie vorm te krijgen.
Guide step %d
7   Rijg houten kralen op de lange stukken katoentouw die aan de dromenvanger hangen.
Guide step %d
8   Knip de lange stukken katoenen touw in een puntige vorm op de door u gekozen lengte. Ontrafel de onderste 5 cm met een kam.
Guide step %d
9   Maak een dromenvanger met een klassiek ontwerp door een stuk katoenen touw van 1 x 2,5 m af te knippen voor een ring met een diameter van 15 cm. Verdeel de ring in 8 delen van 5,5 - 6 cm lang en markeer ze met een potlood. Bind het katoenen touw aan een van de potloodstrepen en draai het touw om de ring. Kruis voor het touw voordat u het touw vastmaakt aan de ring bij de volgende potloodmarkering zoals op de foto.
Guide step %d
10   Blijf het touw strak om het midden van het volgende stuk katoenen touw wikkelen, helemaal rond en kruis het voor de volgende ronde. Ga door totdat het patroon het midden van de ring bereikt. Trek gaandeweg aan en houd de laatste knoop vast met je wijsvinger en duim terwijl je de volgende knoop maakt. Werk af door aan weerszijden van een houten kraal een knoop te maken. Breng een kleine klodder lijm aan op de allereerste knoop en de laatste knoop. Knip het touw dicht.
Guide step %d
11   Hier is een ring met een diameter van 15 cm met een klassiek dromenvanger patroon.
Al aangemeld? Download de sjabloon
Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present