Dikke kaarsen van Parafine Wax

SKU#:
v13102

Dikke kaarsen van Parafine Wax

SKU#:
v13102

Deze kaarsen zijn gemaakt van parafine wax, gesmolten in een smeltpan. Vervolgens is kaarsenverf toegevoegd en is de gesmolten was in een gietvorm met kaarsenlont gegoten.

Selecteer producten bij dit idee

* Verplichte velden

Total price for selected products
Uw aanpassing
Creatieve ideeën
Dikke kaarsen van Parafine Wax
Dikke kaarsen van Parafine Wax

Is op voorraad

€ 7,50

Samenvatting
  Creatieve ideeën
  How to do it
  Guide step %d
  1.
  De gietvorm voorbereiden: Duw de kaarsenlont door het gat van de kaarsenvorm. Gebruik een dun stuk bloemdraad om de lont te leiden en op zijn plek te krijgen. Leg een knoop in het nog uitstekende stuk lont, aan de onderkant van de gietvorm. Leg zo nodig een dubbele knoop in de lont. Om te voorkomen dat de was uit het gat aan de onderkant wegloopt, kun je nog iets tegen de knoop aanduwen zoals verwijderbare putty of iets dergelijks.
  Guide step %d
  2.
  Houd de kaarsenlont op zijn plek door deze om een kaarsenlonthouder te knopen. Leg de kaarsenlonthouder over de bovenkant van de vorm heen.
  Guide step %d
  3.
  Smelt de paraffine in een smeltkroes. Plaats de smeltkroes in een waterbad in een kookpan of een pot. Wanneer de temperatuur van het kaarsvet ca. 80 ° C heeft bereikt, voeg dan kaarsenverf toe. Gebruik circa. 2 gram kleurstof op 2 kg paraffine. Zie de instructies op de verpakking.
  Guide step %d
  4.
  Giet de gesmolten paraffine voorzichtig in de gietvorm. Wanneer de was hard wordt, zakt die ook een beetje in. Giet daarom na ongeveer een uur was bij. En blijf dit doen tot de vorm helemaal gevuld is.
  Guide step %d
  5.
  Laat de was helemaal stollen voordat je de kaars uit de gietvorm haalt. Wanneer je de kaars niet uit de vorm kunt krijgen, leg deze dan in de koelkast of in het vriesvak voor een aantal uren.
  Guide step %d
  TIP 1
  Een hoge temperatuur geeft een glad, glanzend oppervlak. Een lage temperatuur, geen een meer rustiek uiterlijk. Het is natuurlijk ook mogelijk om kaarsen in verschillende hoogtes te maken, door de vorm niet helemaal te vullen.
  Guide step %d
  TIP 2
  Voeg 1% Vybar Speciale Was toe aan niet-gekleurde paraffine wax. Dit zorgt ervoor dat de kaars wit wordt en zorgt er ook voor dat de kaars gemakkelijke uit de vorm komt.
  Copyright © Creativ Company