Een grote geweven ster gemaakt van 24 papieren vlechtstroken

Een grote geweven ster gemaakt van 24 papieren vlechtstroken

Inspiratie: 15758

Van: € 15,46

Tot: € 240,60

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 15,46

Tot: € 240,60

Weef een grote kerstster van 24 papieren vlechtstroken. De ster is samengesteld uit zes half geweven sterren die zonder lijm aan elkaar zijn geweven.
Alles zien
...
Dit idee komt uit:
Gewoven sterren Natuurlijke kerstdecoraties
Hoe werkt het
Guide step 1
Step 1.
Knip de uiteinden van de papieren vlechtstroken diagonaal af.
Guide step 2
Step 2.
Maak van 2 vlechtstroken een vierkant zoals op de foto.
Guide step 3
Step 3.
Neem een strip en vouw die naar beneden. Ga zo te werk met alle vier de strips. Steek de laatste strip in en onder de eerste strip - en trek hem erdoor zoals op de foto.
Guide step 4
Step 4.
Pak de strip aan de linkerkant en buig deze naar achteren. Draai naar links en duw hem door het gat vooraan en trek hem erdoor.
Guide step 5
Step 5.
Druk de punt naar beneden zodat deze plat ligt. Herhaal met de volgende drie papieren vlechtstroken aan de linkerkant (4 keer in totaal).
Guide step 6
Step 6.
Draai de ster om en herhaal dezelfde procedure als hierboven beschreven, met nog eens vier punten.
Guide step 7
Step 7.
Neem een papieren strook - draai deze naar achteren en duw deze onder en door de aangrenzende papieren strip zoals op de foto.
Guide step 8
Step 8.
Trek de strip er helemaal doorheen, zodat deze door een van de platte puntige uiteinden naar buiten komt - en trek voorzichtig strak.
Guide step 9
Step 9.
Ga op dezelfde manier verder met de volgende drie papieren vlechtstroken. Steek de laatste papieren strook onder de eerste spitse punt.
Guide step 10
Step 10.
Draai de ster om en knip de vier niet gevouwen papieren vlechtstroken af. Knip de papieren vlechtstroken die zijn gebruikt voor het vouwen niet af. De half geweven ster is niet af. Herhaal stap 1-10 om in totaal zes half geweven kerststerren te maken.
Guide step 11
Step 11.
Zet de grote papieren ster zo in elkaar dat drie halfgeweven sterren elkaar altijd ontmoeten. Begin met het samenstellen van twee sterren als volgt; voer het ene uiteinde van de papieren stervormige strook van de eerste ster door de puntige punt van de andere geweven ster, zoals op de foto.
Guide step 12
Step 12.
Neem nog een half geweven ster en verbind deze met de andere twee sterren door een van de papieren vlechtstroken door de puntige punt van de andere ster te halen. Herhaal met de laatste ster, zodat de drie half geweven sterren met elkaar verbonden zijn.
Guide step 13
Step 13.
Deze foto toont de drie met elkaar verbonden half geweven sterren van bovenaf.
Guide step 14
Step 14.
Verbind de volgende half geweven ster op dezelfde manier en verbind dan nog een half geweven ster op dezelfde manier.
Guide step 15
Step 15.
Knip alle uiteinden van de papieren vlechtstroken aan de binnenkant van de grote ster af voordat je de laatste (zesde) half geweven ster verbindt. Verbind hem met de vier papieren vlechtstroken van de vorige half geweven ster.
Guide step 16
Step 16.
Verbind de laatste (zesde) half geweven ster op dezelfde manier als de andere half geweven sterren.
Guide step 17
Step 17.
Knip de laatste vier uiteinden van de papieren vlechtstroken aan de binnenkant van de grote geassembleerde ster door de gaten. Verwijder de afgeknipte papieren vlechtstroken door de gaatjes.
Guide step 18
Nog een variant

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW