Weekend Sale: Geniet van uw weekend met 20% korting op onze grote selectie Plus Color hobbyverf. Vind hier uw kortingscode.
Creatieve wereld projecten

Zorgen voor de oceanen en de zeedieren

- Zorg ervoor dat plastic niet in zee terechtkomt

Op deze pagina's vindt u ideeën over het probleem van plastic in de oceanen van de wereld.

Vraag kinderen om kleine stukjes plastic afval van thuis mee te brengen. Op verschillende creatieve manieren kunnen kinderen zeedieren bouwen van deze items, om het feit te illustreren dat afval dat op het land wordt weggegooid in de maag van zeedieren kan belanden en het marine milieu nadelig kan beïnvloeden. Bespreek dit probleem met de kinderen en bespreek hoe belangrijk het is om afval in de juiste afvalbakken te recyclen in plaats van het langs de weg of in het groen te gooien.

Kijk eens in de buik van een vis

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen deze vis maken van kippengaas bedekt met plakband en gipsgaas. Vul de vis met plastic afval en maak een kijkgat in de buik van de vis. Informatie over plastic in de oceanen kan worden toegevoegd.

Vis met details van plastic

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen een vis maken van gerecycled karton gewikkeld in acrylgaren. Gebruik Sticky Base dat als een kleefstof werkt op zowel garen als plastic. Gebruik plastic afval voor details zoals de ogen of vinnen.

Zeedieren vol met plastic

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deze zeedieren ook maken door een gat te maken, te kleuren en twee identieke figuren uit het Teach Me-pakket samen te voegen. Voordat je de verbinding afmaakt, duw je een zakje (gemaakt van Teach Me's plastic verpakking) gevuld met plastic afval in het uitgesneden gat in de maag van het zeedier.

Copyright © Creativ Company