Professionele ervaring

Vingerverf voor de allerkleinsten

Motorische vaardigheden van 2-3-jarigen

Vingerverf voor de allerkleinsten

Allis, pedagogisch medewerkster

'Tijdens een activiteit zoals vingerverven wil ik werken met een kleine groep kinderen, zodat ik de beste omstandigheden voor concentratie heb tijdens het project. Ik praat met elk kind over het gevoel en het effect van verf op je handen, het geluid van spetteren, de verschillen in kleur en in dit geval ook de vormen van de maskers'.

Bekijk de resultaten van de kinderen met vingerverf op maskers en lees wat de pedagogisch medewerkster zei over het project met de kleintjes.

Sensomotorische vaardigheden vormen een belangrijke basis voor de vaardigheden die een kind zou moeten leren. Een sensomotorische uitdaging is een fysieke invloed die in het lichaam wordt omgezet in signalen over een specifieke emotie of reactie.

- We wisten van tevoren toen we de crèche bezochten dat sensomotorische vaardigheden die dag op het programma stonden.

Daarom hadden we ook onze speciaal ontwikkelde vingerverf met veiligheidskeurmerk voor kinderen vanaf 2 jaar meegebracht. We hadden ook maskers meegebracht in plaats van plat papier om de zintuigen nog meer te prikkelen. 

- Theorie is één ding, praktijk is een andere en we werden overweldigd door de sfeer die we proberen te delen met deze foto’s.

Copyright © Creativ Company