Professionele ervaring

Kippenboerderij

Kippenboerderij
Een interdisciplinair schoolproject voor 9-jarigen

Hanne, Lerares en auteur

'In deze interdisciplinaire les was mijn algemene doel om de kinderen inzicht te geven in het leven en de behoeften van de dieren. Bijvoorbeeld hoe wij als mensen kunnen profiteren van bepaalde dieren; hoe we de melk van de koe, de eieren van de kippen en het vlees van het varken gebruiken. De kinderen hebben hun eigen observaties kunnen doen op de boerderij die we bezochten en ze lezen boeken, bekijken films en maken kleine oefeningen. Bovendien, in de beeldende kunst heb ik ze geleerd over het mengen van primaire kleuren om nieuwe kleuren te creëren en alternatieve materialen te gebruiken. Echte stro en kippengaas werd gebruikt en de kinderen ervaren het positieve effect van deze materialen in hun visuele verhalen over een kippenboerderij. Aan het einde van dit thema, kon ik eens te meer de conclusie trekken dat kinderen het meeste leren uit de lessen, wanneer het onderwerp op verschillende manieren wordt aangeboden.'

We hebben inzicht gekregen in een schoolproject waar een middenbouw groep heeft gewerkt met het thema Boerderij. Een onderwerp was visuele kunst waarbij de kinderen vakkundig en creatief hun nieuwe kennis demonstreerden.

In een gemeenschappelijke ruimte van de school, werd de bijdrage van elk kind aan de kippenboerderij getoond. Het maakte de kinderen trots.

Copyright © Creativ Company