Professionele ervaring

Kinderen testen Funny Friends 8-jarigen

Kinderen testen "Funny Friends" klassenset 8-jarigen

Lone Brødbæk, lerares in groep 5

'De klassenset is ideaal voor het maken van figuren en vooral de veren waardoor de figuren kunnen bewegen waren populair onder de kinderen. In deze context zou ik willen zeggen dat het een positieve ervaring was dat de kinderen nauwelijks mijn hulp nodig hadden. Aan de andere kant, daagde ik ze daarna tijdens de taalles uit door hen te vragen om een verhaal over elk verschillend figuur te schrijven. Al met al een geweldige ervaring voor iedereen waarin verbeelding en praktisch leren worden verenigd'.

 

Hieronder leest u een aantal van de fantasierijke verhalen van de kinderen toen Lone hen later vroeg om te schrijven over de figuren die ze met de materialen van de Funny Friends hebben gemaakt. 

Hierbij een eerbetoon aan de eigen verbeelding van de 8-jarigen en we testen de klassenset met gemengde materialen, Funny Friends.

Kinderen zijn spontaan en hebben het uitstekende vermogen om hun fantasie te gebruiken. Volwassenen daarentegen worden vaak gehinderd door onze goed ontwikkelde kennis, waardoor onze experimentele impuls beperkt wordt.

Bij Creativ Company willen we hulde brengen aan het vrije spel van kinderen met onze materialen. We hebben daarom een klassenset ontwikkeld met onder andere Silk Clay, kralen, mini klokken, chenille- en aluminiumdraad, klaar om naar wens te combineren. 

U zult zien hoeveel verschillende dingen kinderen in deze leeftijdsgroep gemaakt hebben met de  inhoud toen ze zelf mochten bepalen.

Oude vrienden
Er was eens een kleine prins genaamd Boby. Boby had zijn vrienden uitgenodigd voor een diner bij hem thuis, maar niemand kwam. Boby was verdrietig, maar toen kwamen de vrienden langs en verontschuldigden zich voor het feit dat ze het diner vergeten waren. Boby was nog steeds boos en hij vroeg hen om te vertrekken, omdat je je vrienden niet moet vergeten. De volgende dag had Boby spijt van zijn woorden en schreef brieven aan zijn vrienden, die hij uitnodigde om de volgende dag te komen. De vrienden begrepen het niet, maar kwamen en ontmoeten de prins, ze werden vrienden en hadden nooit meer ruzie.

Alice, 8 jaar

De kleine kikker
Er was eens een kleine kikker van 7 jaar, wiens verjaardag het was de volgende dag. De avond viel en de kleine kikker ging naar bed uiteraard om klaar te zijn voor zijn verjaardag de volgende dag. Nu slaapt de kleine kikker. Hij droomt over cadeautjes en over wie op zijn verjaardag zou komen. Maar de volgende ochtend kreeg de kleine kikker geen cadeaus en ook geen verjaardagslied. De kleine kikker was erg verdrietig en dacht dat niemand in de hele wereld met hem wilde vieren. Maar toen de kleine kikker 19 jaar werd kreeg hij een vriendin. De vriendin was dol op de kleine kikker die nu een grote kikker was geworden. Ze trouwden en slechts een paar dagen later werd het meisje zwanger. Ze kregen een kleine leeuwenwelp die zo slim was dat hij wereldkampioen werd. En dus leefde de kleine familie nog lang en gelukkig.

Karl-Emil, 8 jaar

De oranje egel Er was eens een egel die in een kasteel woonde. Hij was een koning en leefde samen met zijn koningin. Op een dag arriveerde een clown en hij vroeg of hij bij hen mocht blijven. Ze zeiden dat hij dat mocht en toen kreeg hij een kamer. Een andere dag werd er weer op de deur geklopt. Deze keer was het een vreemde man die zei dat hij geen plek had om te wonen en dat hij verdrietig was. Toen vroegen de koning en de koningin hem of hij bij hen zou willen wonen. Hij zei ja, en ze vervolgens moesten ze ook een kamer voor hem maken. En toen leefden ze nog lang en gelukkig.

Laura, 8 jaar

Copyright © Creativ Company