Creatief leren

1. Beelden-wijs projecten

Versterkt door projecten waarbij kinderen vaardigheden moeten gebruiken als waarnemen, herkennen en zich uitdrukken binnen de ruimtelijke, echte wereld.
Geschikte activiteiten: modelleren, gieten, maken van papier-maché, kaarsen en snoepjes.


Producten 1-18 van 34

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Inspiration: v11464 Papier-mâché bootjes in het meer

    Deze prachtige schepen zijn gevormd van kippengaas. Het geraamte is bekleed met wit krantenpapier en VTR Adhesive en tenslotte stro zijde papier. Het belangrijkst is de boten te vernissen met Paverpol, zodat ze waterbestendig worden. De oudere kinderen van de lagere school hebben volwassenen nodig om de rompen van de boten te vormen. Het gekozen papier mag niet te dik zijn. We adviseren blanco nieuwspapier. Voeg ter decoratie gekleurd papier toe of verf de boten. Het vernissen met Paverpol is belangrijk om de boten zeewaardig te maken. Hulp van volwassenen is nodig bij het uitvoeren van deze taak, omdat Paverpol lijm moeilijk egaal te verdelen is over de boot. Het leukste onderdeel is het te water laten van de kleine boten. Dit is een prachtige activiteit voor een warme zomerse dag.

  2. Inspiration: v15532 Waterverf collages
    Een groep schoolkinderen uit de groepen 2 t/m 4 hebben grote collages gemaakt van gescheurd papier dat ze eerst hebben gedecoreerd met wax pastels en waterverf. De kinderen hebben gescheurde stukken papier met elkaar geruild en daardoor alle stukken papier gebruikt waardoor niets hoeft te worden weggegooid. De collages zijn vervolgens gedecoreerd met ogen, neuzen en snavels.

Producten 1-18 van 34

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Copyright © Creativ Company