10+

Sculptuur gemaakt van een ballon bekleed met gipsgaas

Sculptuur gemaakt van een ballon bekleed met gipsgaas

Inspiratie: 13878

Van: € 2,00

Tot: € 1.807,43

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 2,00

Tot: € 1.807,43

De existentiële en ruimtelijke intelligentie van kinderen wordt versterkt door dit creatieve project door geschiedenis en kunst te combineren. Bij het leren over Paaseiland en de grote beelden van vulkanisch gesteente ervaren kinderen verschillen in kunst, cultuur en de mensen (levensecht). De kinderen moeten dan proberen om hun eigen beeld / sculptuur (op een kleinere schaal) te maken van gipsverband. Ruimtelijke intelligentie van kinderen wordt verbeterd door modellen uit gipsverband te maken (beeldsgewijs).
Guide step 1
Step 1.
Knip een melkpak op maat om de voet te maken. Knip een ballonstok op maat en plaats een ballonhouder aan allebei de uiteinden. Plaats in de vorm.
Guide step 2
Step 2.
Vul de vorm met gietmix en laat 24 tot 48 uur drogen.
Guide step 3
Step 3.
Blaas de ballon op en leg er een knoop in. Plaats de ballon in de ballonhouder. Bedek de ballon met drie of vier lagen nat gipsgaas. NB: Bedek ook de ballonhouder en stok met gipsgaas en zorg ervoor dat de overgang van ballon naar de houder goed bedekt is. Dit geeft de sculptuur stabiliteit.
Guide step 4
Step 4.
Laat 24 tot 48 uur drogen. Vervolgens kan de sculptuur geverfd worden met Art School acrylverf.
Guide step 5
Levens-wijs
Existentiële intelligentie. Versterkt door activiteiten waarbij kinderen gaan herkennen dat het leven voor ieder kind anders is.
Guide step 6
Beelden-wijs
Visueel ruimtelijke intelligentie. Versterkt door: Activiteiten waarbij kinderen vaardigheden moeten gebruiken als waarnemen, herkennen en zich uitdrukken binnen de ruimtelijke, echte wereld.

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW