7+

Portret gemaakt met Caran d´Ache Neocolor II

Portret gemaakt met Caran d´Ache Neocolor II

Inspiratie: 13877

Van: € 5,55

Tot: € 175,86

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 5,55

Tot: € 175,86

De persoonlijke en intuïtieve intelligentie van kinderen wordt verbeterd door dit creatieve project bij het maken van zelfportretten en tegelijkertijd het proberen van een nieuwe techniek. Wanneer kinderen zichzelf verbeelden, verhogen ze hun zelfbewustzijn (zelf-wijs). Als ze met prints werken, experimenteren ze met nieuwe creatieve technieken waarbij ze moeten voorspellen wat er gebeurt als ze het vochtige stuk tekenpapier op de harde folie leggen. Dit verbetert ook hun intuïtie (intuïtieve intelligentie).
Guide step 1
Step 1.
Gebruik de transparante harde folie als printplaat. Plaats deze op een foto en teken de gezichtscontouren met Neocolor II.
Guide step 2
Step 2.
Kleur het portret naar eigen smaak in met diverse lagen Neocolor II. Je kan de kleuren mengen, waardoor verschillende kleuren ontstaan.
Guide step 3
Step 3.
Maak een stuk tekenpapier van 120 gr. vochtig met een natte spons. NB: het moet nat zijn, maar niet druipen van het water.
Guide step 4
Step 4.
Plaats het vochtige stuk papier op de harde folie en wrijf zoveel mogelijk glad met je hele hand.
Guide step 5
Step 5.
Verwijder het papier van de harde folie en bekijk de gemaakte afdruk die gespiegeld is overgezet. Laat drogen.
Guide step 6
TIP!
Mono print betekent dat het niet mogelijk is om identieke afdrukken te maken na de eerste afdruk. Echter er blijft vaak kleur achter op de printplaat, dat gebruikt kan worden voor een andere afdruk of variant.
Guide step 7
TIP!
In vervolg op de vorige tip, wil je misschien meer verf toevoegen op de harde folie. Het effect hiervan is dat de gebieden die voor de tweede keer gedrukt worden veel zwakker lijken, terwijl de nieuw gekleurde gebieden zeer sterk lijken.
Guide step 8
Ander voorbeeld
Guide step 9
Intuïtief-wijs
Intuïtieve intelligentie.Versterkt door: activiteiten waarbij kinderen hun vermogen moeten gebruiken om gevolgen te voorspellen.
Guide step 10
Zelf-wijs
Persoonlijke intelligentie. Versterkt door activiteiten die het zelfbewustzijn van kinderen bevorderen en hen leert keuzes te maken, ook als hun omgeving niet dezelfde mening is toegedaan.

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW