Crackling door transparante Facetten Lack op houten ikoon

Crackling door transparante Facetten Lack op houten ikoon

Inspiratie: 13850

Van: € 1,60

Tot: € 2.108,07

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 1,60

Tot: € 2.108,07

Een ikoon gemaakt op een stuk hout. De tekening is overgenomen (zie bijgevoegd PDF bestand) op het hout met een zwarte stift en ingekleurd met Acrylverf en Art Metal verf. Het crackling effect is bereikt met transparante Facetten Lack en Inka Gold Metal Gloss Wax.
Alles zien
...
Dit idee komt uit:
Technieken voor schilderen en tekenen
Hoe werkt het
Guide step 1
1.
Maak een tekening met een potlood of neem ons ontwerp over (zie bijgevoegde PDF) op de houten ikoon. Als je tevreden bent over je tekening, maak dan de lijnen zwart met een zwarte permanente stift.
Guide step 2
2.
Kleur het ontwerp met een Acrylverf en Art Metal verf. Verf de tekst en gezichten niet. Verf het kleed van de Madonna eerst met witte verf. De gewenste kleur komt dan helderder over. Breng Inka Gold Metal Gloss was aan op de halo, de kraag van het kleed en het patroon op het kleed met behulp van een penseel. Laat drogen.
Guide step 3
3.
Werk de omtrekken bij met de zwarte stift.
Guide step 4
4.
Breng Facetten Lack aan op de ikoon met behulp van een spatel. Laat 12 uur drogen. Het crackling proces begint vanzelf na een paar uur.
Guide step 5
5.
Wrijf Inka Gold Metal Gloss wax in de barsten. In dit voorbeeld hebben we Inka Gold en Inka Koper gebruikt. NB: Vermijd de gezichten en de fijne details. Laat drogen.
Guide step 6
Een tip:
Je kunt Inka Gold Metal Gloss Wax aanbrengen op de gebieden waar je Art Metal verf hebt aangebracht voorafgaand aan de fase met de Facetten Lack. Dit geeft een extra antieke look.
Sjabloon
Attached file: Download hier

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW